Twinkle | Digital Commerce

De Buren bouwt aan netwerk van afhaalpunten

2017-11-11
180101
  • 1:01

De Buren Afhaalcentrum gaat flink uitbreiden. Het Twentse bedrijf wil nog dit jaar ongeveer 150 onbemande afhaalpunten voor online bestellingen opzetten, bijvoorbeeld bij supermarkten of bouwmarkten.


De Buren Afhaalcentrum BV lanceerde eind vorig jaar een pilot in thuisstad Hengelo. In twee eigen winkelpanden werden wanden met kluisjes geplaatst, onder meer voor online bestellingen bij lokale ondernemers. Participatiemaatschappij Wadinko nam onlangs een minderheidsbelang in De Buren.
       
Shop-in-shops
Het bedrijf gaat de komende periode kluisjeswanden plaatsen als een soort onbemande 'shop-in-shops' op de vloer van retailers:Daarnaast wil het bedrijf investeren in de bouw van afhaalcentra zoals in Hengelo, op locaties die door De Buren zelf worden geëxploiteerd.

Koelen en vriezen
De uitbreiding begint in Enschede, waar 5 afhaalpunten zullen komen. Vervolgens wil De Buren ‘via de lijn A1’ naar het westen uitbreiden, zegt directeur Robin Dragstra tegen Twinkle. Gemikt wordt op één afhaalpunt per dertigduizend inwoners. De Buren neemt na komende zomer ook gekoelde en bevroren waar in bewaring.
   
Meer over de ambitieuze plannen van De Buren Afhaalcentrum leest u in het volgende nummer van Twinkle, dat op 22 mei verschijnt.