Twinkle | Digital Commerce

‘Omzet m-commerce verdubbeld in de VS’

2017-05-27
180101
  • 1:04

De Amerikaanse online retailbranche ziet een flinke groei in mobiele verkopen. Zo blijkt uit onderzoek van IBM dat het mobiele omzetaandeel in het eerste kwartaal van dit jaar op 13,3 procent lag, tegenover 7 procent in dezelfde periode vorig jaar.


De relatieve omzet uit m-commerce is hiermee nagenoeg verdubbeld in een jaar tijd. Uit het onderzoek van IBM blijkt verder dat het aandeel van mobiel in het verkeer naar websites zelfs bijna is verdrievoudigd:



Uit het onderzoek kwam ook een aantal andere trends naar voren. Zo blijkt dat het consumentenvertrouwen in online shoppen is toegenomen. Consumenten zijn optimistischer als het gaat om gemak, ervaring en overall value dan vorig jaar. Met name het gebruiksgemak wordt positief beoordeeld (65,8 procent). De productbeschikbaarheid werd als meest negatief beoordeeld, met een score van 24,4 procent:



Nog een interessant resultaat uit het onderzoek van IBM: bezoekers die vanaf sociale netwerken in webshops komen tekenden voor 2,4 procent van alle online verkopen in Q1 2012. Dat is een stuk meer dan de 1,7 procent over dezelfde periode vorig jaar.