Twinkle | Digital Commerce

Bol.com, Fonq.nl en WE Fashion bij eerste acceptanten Wrapp

2017-05-27
180101
  • 1:32

Social gifting platform Wrapp is vandaag van start gegaan in Nederland. De cadeaubonnen, die via Facebook worden verspreid, kunnen worden ingewisseld bij onder andere Bol.com, Fonq.nl en Fab.com. Ook WE Fashion en de 9straatjesonline.com staan op de lijst.

Het Zweedse Wrapp werd eerder gelanceerd in Scandinavische landen, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Bij de aankondiging van een Nederlandse entree, vorige maand, liet de start-up al weten 'warm te zijn onthaald' door Nederlandse retailers. Op de lijst met de eerste participanten staan zowel online, offline als multichannel retailers. In totaal zegden 14 partijen hun medewerking toe.

Cadeaubonnen
Wrapp, dat nog in veel meer landen van start wil gaan getuige de site ('coming very soon to'), maakt het voor smartphone-bezitters mogelijk om anderen met gratis cadeaubonnen van toonaangevende merken te verblijden. Gemeenschappelijke vrienden kunnen vervolgens via Facebook aan het cadeau bijdragen.

Concept
'Voor retailers biedt Wrapp de unieke mogelijkheid om via friend-to-friend marketing zowel on- als offline traffic en verkoop te genereren’, wees Wrapp eerder op de voordelen van zijn concept. (Web)winkeliers kunnen specifieke doelgroepen bedienen en op geaggregeerd niveau kennis over die groepen vergaren. Meer uitleg over Wrapp, dat draait op mobiele apps, vindt u in de FAQ's en in onderstaande video:

DropGifts, Plesents
Social gifting, het geven van cadeaus via sociale media, is aan een opmars bezig. Twee maanden geleden startte het Duitse DropGifts, dat wordt ondersteund door Rocket Internet, met activiteiten in ons land. Tot de partners van het eerste uur behoorden Zalando, Vliegwinkel.nl en Center Parcs. Met Plesents begeeft zich ook een speler van eigen bodem op onze sociale cadeaumarkt.

Karma
Facebook, waar bovengenoemde partijen afhankelijk van zijn, kocht eerder deze maand zelf ook een social gifting platform. Karma is vooralsnog niet buiten de VS actief.