Twinkle | Digital Commerce

Yoox biedt abonneeservice op Shoescribe.com

2017-11-11
180101
  • 1:05

Yoox Group, het Italiaanse online fashion imperium, heeft met Shoescribe.com een nieuwe schoenensite geopend. Wie voor 159 euro een jaarabonnement neemt, kan profiteren van gratis verzending, een reparatieservice en extra aandacht van de klantenservice.
 
Shoescribe.com verkoopt schoenen van een kleine honderd designers en verzendt ze vanaf 11,50 euro ook naar Nederland. Abonnees hoeven de verzendkosten niet te betalen en genieten nog een aantal andere voordelen van het Shoescribe Program:Abo commerce
Met Shoescribe.com speelt de Yoox Group in op een trend die wel wordt aangeduid als ‘abo commerce', waarbij shoppers tegen een vast bedrag bepaalde voordelen genieten. Prime, het bezorgabonnement van Amazon, is een bekend voorbeeld. In ons land proberen onder andere Hema (Lekker weg club) en D-reizen (Flexpakket) shoppers via abonnementsvormen aan zich te binden.

Multi brand en mono brand
De Yoox Group blikt terug op een goed jaar. De afgelopen jaaromzet groeide met 36 procent tot 291 miljoen euro (pdf). Bijna driekwart van de inkomsten kwam uit de eigen multi brand webshops Yoox.com en Thecorner.com. De rest werd verdiend met mono brand shops die de Yoox Group in de lucht houdt voor merken als Emporio Armani, Diesel en Valentino.