Twinkle | Digital Commerce

EBay laat Nederlanders mobiel betalen

2017-10-05
217189
  • 1:15

EBay biedt Nederlandse en Belgische iPhone-bezitters voortaan de optie om mobiel te betalen met PayPal. De internationale iPhone app van de marktplaats is onlangs verbeterd. Mobiele shoppers krijgenook al eerder een raming van de verzendkosten te zien.

IPhoneclub.nl schrijft vandaag over de update van eBay’s internationale iPhone-app: ‘Voorheen kon je wel een aankoop doen vanuit Nederland of België, maar moest je achter een laptop of desktop kruipen om de betaling af te ronden. Dat is niet langer het geval. Na je aankoop wordt je doorgestuurd naar een mobiele PayPal-module waar je kan inloggen en meteen kan afrekenen. Daarmee rond je de aankoop af.’

Update
Gebruikers moeten wel eenmalig een account aanmaken bij zowel eBay als PayPal op hun lap-of desktop, voor ze mobiel kunnen afrekenen. Gebruikers van de vernieuwde eBay app krijgen voortaan op overzichts- en productpaginas’s onder de prijzen ook de geraamde verzendkosten te zien. De foto’s zijn na de update scherper dan voorheen, de barcodescannerfunctie is verbeterd en verkopen kunnen makkelijker worden gedeeld door een koppeling met Twitter.

PayPal wallet
Behalve voor mobiele betalingen op afstand (remote payments) biedt eBay-dochter PayPal ook steeds meer oplossingen voor mobiele betalingen op fysieke locaties (proximity payments). De zogenoemde PayPal wallet biedt straks onder meer de optie aankopen terug te draaien, omdat PayPal het transactiebedrag voorschiet. Meer over de nieuwe mobiele portemonnee leest u op het weblog (Nederlandstalig) van het bedrijf.