Twinkle | Digital Commerce

Cameleon laat ledenmodel los met Famousbox

2017-11-08
180101
  • 1:35

Cameleon, dat online en offline merkproducten verkoopt aan leden, heeft een openbare webwinkel: Famousbox.be De eigenaar van flash sale sites Snapstore en ShopVIP wil later die jaar een fysieke Famouxbox-winkel openen in Brussel.

Famouxbox.be, ‘the e-department store’ wordt vandaag officieel gelanceerd. Op de merkenlijst staan onder meer Birckenstock, Levi’s, DEPT, Desigual en Superdry. De site mikt vooralsnog alleen op vrouwen, assortiment voor mannen wordt binnenkort toegevoegd. Anders dan bij Cameleon’s andere sites gaat het niet om ledenverkoop, noch om tijdelijke ofwel flash sales: een aankoopdeadline wordt niet gecommuniceerd.

Outlet-gigant
Famouxbox is onderdeel van de Cameleon Group, dat sinds eind jaren tachtig ervaring heeft met besloten outlet-verkoop voor grote merken. Met ‘Snapstore by Cameleon’ werd het bedrijf ook op internet actief, op Snapstore.be. Vorig boekte de Cameleon Group een omzet van ruim 50 miljoen euro op 2,5 miljoen verkochte artikelen, waarmee het concern marktleiderschap claimt in de Benelux.

ShopVIP
In oktober vorig jaar werd Cameleon eigenaar van de Nederlandse flash sale site ShopVIP, dat naast Snapstore bleef bestaan en mikt op Nederlandse koopjesjagers. ShopVIP-oprichters Bram Jan Streefland en Gavin Dresselhuis kregen in ruil daarvoor een belang in Cameleon.

Koppeling online en offline
Streefland noemde de koppeling tussen offline en online essentieel bij outlet sales: ‘Een pure internetaanpak biedt geen globale destockage oplossing aan onze partners. Sommige producten moeten worden verkocht in fysieke winkels, waaronder de retouren van de online verkopen. Alleen Cameleon is in staat om deze veelomvattende en geïntegreerde oplossing te bieden in de Benelux.’

____________________

Vente-privee.com in Twinkle
In het nieuwe nummer van Twinkle (3-2012) vindt u een uitgebreid interview met Jacques-Antoine Granjon. Hij is oprichter en CEO van Vente-privee.com, Europees marktleider op het gebied van online flash sales. Ook de mysteryshopper van Twinkle bracht een bezoek aan Vente-privee.com.

NB: U kunt losse nummers van Twinkle voortaan ook lezen op de iPad. Ze zijn te bestellen via de applicatie Tablisto.