Twinkle | Digital Commerce

UPS koopt Kiala

2017-05-27
12991299
  • 0:58

De Amerikaanse pakjesvervoerder UPS wordt eigenaar van Kiala, dat in verschillende Europese landen een netwerk van afhaalpunten heeft opgebouwd. Met de overname wil UPS een positie claimen in de snel groeiende Europese e-commerce markt voor consumenten.

UPS maakt in zijn korte persbericht niet bekend hoeveel het betaalt voor Kiala, dat in 2001 startte in Brussel. Behalve in België is Kiala actief in Nederland, Frankrijk, Luxemburg en Spanje. Via ruim zevenduizend afhaalpunten, waarvan meer dan de helft in Frankrijk, vinden dagelijks tot 145.000 pakketten hun weg naar de klant (facts & figures). Sinds eind 2009 staat Amazon op de klantenlijst van het logistieke bedrijf.

Bol.com, V&D, de Bijenkorf
In ons land zijn er vele honderden Kiala-punten, waar webwinkeliers als Bol.com pakjes laten afhalen en retourneren door klanten. V&D en de Bijenkorf werken op white label basis samen met Kiala, waardoor ze afhaalpunten voor webshoppers kunnen runnen in hun warenhuizen.

Omzet
Volgens eigen opgave kwam de totale omzet van Kiala afgelopen jaar uit op circa 54 miljoen euro: