Twinkle | Digital Commerce

Thuisbezorgd.nl ontvangt nieuw groeikapitaal

2017-05-27
186123
  • [nieuws]
  • 1:21

Thuisbezorgd.nl krijgt 13 miljoen euro om verder te kunnen groeien van de Nederlandse investeringsmaatschappij Prime Ventures. Met het geld wil de bestelsite voor maaltijden zijn internationale expansie groei versnellen.


Met een omzet van 72 miljoen euro bezet Thuisbezorgd.nl de zevende plaats in de Twinkle100. Onder de naam Takeaway.com timmert het bedrijf van oprichter Jitse Groen sinds enkele jaren ook internationaal aan de weg. De onderneming is op dit moment actief in negen andere Europese landen met verschillende sites als Pizza.be, Lieferservice.de en Lieferservice.at. In totaal zijn circa negenduizend restaurants aangesloten.

100 miljoen euro aan bestellingen
Over de omzet zegt het bedrijf in een persbericht: ‘Takeaway.com levert op dit moment op jaarbasis voor meer dan 100 miljoen euro aan maaltijdbestellingen aan ruim 3 miljoen consumenten. Het bedrijf is daarmee marktleider in Nederland en België en één van de grootste eten-bestelsites in Duitsland en Oostenrijk.’

Nederland dominant
Uit de cijfers, gerelateerd aan die van de Twinkle100 (Nederlandse online consumentenomzet in 2010), valt op te maken dat het bedrijf voor zijn omzet vooral nog van de Nederlandse markt afhankelijk is. Plannen voor een entree op de Amerikaanse markt bleven tot op heden in de ijskast liggen.

Kapitaal en expertise
Het geld van Prime Ventures zal worden besteed aan verdere groei in het buitenland, laat de ontvanger weten. Groen waardeert ook de kennis van de investeerder: ‘Wij zijn erg enthousiast over de deelname van Prime Ventures, vooral omdat zij naast kapitaal tevens veel expertise inbrengen. Prime Ventures ondersteunt de groei van de organisatie en heeft bijvoorbeeld geholpen met het aantrekken van Brent Wissink als operationeel directeur.’