Twinkle | Digital Commerce

SendCloud wint Rising Star Award 2014

2017-11-11
180101
  • 1:38

SendCloud, een laagdrempelige verzendoplosssing voor webwinkels, heeft afgelopen vrijdag de Rising Star Award 2014 in de wacht gesleept. Dat is een onderscheiding van Deloitte voor de beste nieuwkomer onder de Nederlandse technologiebedrijven.

SendCloud werd als beste beoordeeld van de tien jonge ondernemingen (niet ouder dan 5 jaar) die zich presenteerden aan een vakjury. Het keurkorps, onder voorzitterschap van Prime Ventures’ Roel de Hoop, lette onder meer op de innovatiekracht, de schaalbaarheid en de omzetpotentie van de start-ups. ‘Op al deze punten sprong SendCloud eruit’, concludeerde de jury over het bedrijf uit Eindhoven.

Frustratie
SendCloud is er twee jaar geleden gekomen uit frustratie, zei de jonge ceo Rob van den Heuvel onlangs tegen Twinkle: ‘Zelf heb ik ook een webshop gehad, in telefoonaccessoires, net als mijn compagnons Sabi Tolou en Bas Smeulders trouwens. Wij weten hoe het is om exports te moeten draaien of met de hand etiketten aan te maken. Heel erg foutgevoelig en niet meer van deze tijd. We zagen een gat in de markt en dus zijn we in oktober 2012 gaan bouwen aan een platform dat webwinkels verbindt met vervoerders, om te beginnen PostNL.’

Pakbon scannen van het beeldscherm
Een additionele scanmodule maakt het importeren en printen van pakbonnen voor klanten van SendCloud overbodig; de pakbon kan vanaf het beeldscherm worden gescand en dan komt het label een paar seconden later uit de printer rollen. Een casebeschrijving met klant Ikbenzomooi vindt u hier (uit Twinkle 7-2014).

Per pakket betalen
Behalve makkelijker is verzenden met SendCloud ook goedkoper, belooft de start-up. Klanten van SendCloud, dat inmiddels ook is gekoppeld aan DHL, betalen geen aansluitkosten of maandelijkse fees.’ Ze betalen ons alleen een tarief per pakket, afhankelijk van hun verzendvolume’, aldus Van den Heuvel, die graag met zijn bedrijf naar het buitenland wil.

Deloitte Technology Fast50 2014
Deloitte maakte vrijdag ook de Deloitte Technology Fast50 2014 bekend. Die wordt aangevoerd door GreenPeak Technologies, ontwikkelaar van energiezuinige microprocessors. Vorig jaar voerde betaaldienstverlener Adyen deze lijst aan.