Twinkle | Digital Commerce

Kleertjes.com start verkoop zwangerschapskleding

2017-05-27
180101
  • 1:04

Kleertjes.com is begonnen met de verkoop van kleding voor volwassenen. Zwangere vrouwen kunnen behalve babykleertjes nu ook zwangerschapskleding bestellen. Bij de start geven de merken Boob, Esprit, Love2Wait en Noppies invulling aan de categorie.

De ambitie om zwangerschapskleding te verkopen leefde al enige tijd bij Kleertjes.com. In de zomer van 2010, toen oprichtster Claudia Willemsen tweederde van haar aandelen verkocht aan Comnaar Investment en Mentha Capital, werd gezegd dat het groeigeld onder meer daarvoor zou worden gebruikt. Ook zei Kleertjes.com toen meer te willen investeren in de verkoop van schoentjes en in de penetratie van nieuwe markten in West-Europa. Op dit moment bezorgt Kleertjes.com aan online kopers in tientallen verschillende landen, maar specifieke sites voor andere taalgebieden zijn er nog niet.

Nieuwe website
Kleertjes.com, met een omzet van 14 miljoen euro de nummer 49 in de Twinkle100, was vanaf begin 2010 druk doende met het online brengen van een nieuwe website, wat volgens Willemsen meer voeten in de aarde had dan vooraf werd gedacht. De site ging uiteindelijk in maart 2011 live, maar kampte met verschillende kinderziektes. Daartoe werd vanaf juni enige tijd een overzicht met ‘werk in uitvoering’ geboden aan klanten.