Twinkle | Digital Commerce

10 mooie webwinkels op een rij

2017-05-27
180101
  • 3:11

Een online shop met een prachtig design, maar ook een eenvoudige navigatie en een goede presentatie van de producten. Het is een bekende uitdaging voor menig webwinkelier. Op Thenextweb.com geeft Nancy Messieh een top 10 van webwinkels die dit volgens haar goed hebben aangepakt.

1. Hu2

Van een design & art store mag je veel verwachten op het gebied van design en presentatie en Hu2.com maakt dat dan ook waar. Op de homepage vind je het belangrijkste assortiment van de winkel, evenals een aantal geselecteerde T-shirts, stickers en posters. Het in Londen en Parijs gevestigde ontwerpbureau is het meest bekend om zijn eco-stickers voor elektriciteitschakelaars en stopcontacten die als leuke herinnering dienen om energie te besparen, zie voorbeeld hieronder.

2. Dakine
Dakine.com is een webwinkel gespecialiseerd in skate-, surf- en snowboardproducten, denk aan kleding, tools en tassen. Het productaanbod op de site is zeer omvangrijk. Maar het raster met de actieve foto’s en de vetgedrukte titels op de homepage trekken de bezoeker direct de site in en ook de navigatie naar de gewenste producten is kinderlijk eenvoudig.3. Converse
Converse.com is de perfecte combinatie van interactie, design en prachtige fotografie; de site houd je dan waarschijnlijk ook langer bezig dan je van te voren zou verwachten. De veruit beste feature van de site is de mogelijkheid om designs te filteren op kleur, waarmee er een mooie presentatie wordt getoond van een aantal schoenen in die specifieke kleur.
 4. Rice Bowls
Via Rice Bowls kun je een gratis rijstkomspaarpot bestellen waarin je je wisselgeld kunt opsparen. Als de spaarpot eenmaal vol is, kun je het totale bedrag via PayPal of per cheque aan de organisatie doneren. Het geld wordt dan gebruikt ter bestrijding van honger in de wereld. Verder zijn er in de online shop van de organisatie T-shirts te koop. Met de aankoop van één shirt kunnen veertig weeskinderen een maaltijd krijgen. Het kleurrijke design van de site, de aangrijpende foto’s en mooie graphics maken deze website een gemakkelijke keus om op te nemen in deze top 10. Het feit dat het ook nog eens voor een goed doel is, is the cherry on top.
 5. Etsy
Etsy.com is een webwinkel die eigenlijk geen introductie behoeft. Wat echt opvalt aan het ontwerp en de lay-out van de site is de manier waarop de redactie nauwgezet door de dagelijkse inzendingen gaat en een prachtig kleurgecoördineerde homepage creëert. De aandacht voor detail in combinatie met een helder en minimalistisch design maakt deze site een van de mooiste e-shops op het web.
 6. Zara
Kledingwinkel Zara biedt shoppers een mooie full-screen experience waardoor de kledingfotografie op de site tot leven komt. De volledige collectie wordt gepresenteerd in een simpel en minimalistisch rooster, maar ieder artikel kan in een afzonderlijke full-screen foto worden geopend.
 7. Pussies on Parade
Pussiesonparade.com is een geweldige site voor webdesigners en kattenliefhebbers. De site is een paginaraster van kaarten, posters, kaarsen en meer. De warme, roze accenten en het moderne logo geven de pagina net dat beetje extra pit die het nodig heeft om een plekje in deze lijst te verdienen.
 8. Blik
Whatisblik.com is opgericht in 2002 en noemt zichzelf the world’s first removable wall graphic company. De eigenaardige vormgeving van de site gaat perfect hand in hand met de leuke, moderne posters.
 9. Tattly
Tattly.com is een mooie, easy-on-the-eye site met duidelijke en simpele lijnen.
 10. Mac Cosmetics
Maccosmetics.com is ook een online winkel met een full-screen aanpak, maar dan met donkere kleuren. De zwarte achtergrond, neonaccenten en –randen samen met de full screen foto’s van de producten maken het tot een genot om op de site te navigeren.Bron: Thenextweb.com