Twinkle | Digital Commerce

D-reizen verlaagt koopdrempel met Flexpakket

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:06

D-reizen heeft vanochtend een Flexpakket geïntroduceerd. Voor 25 euro per reisgezelschap kunnen klanten een vakantie zonder verdere kosten aanpassen of annuleren. Ze hoeven geen aanbetaling te doen voor hun reis en de servicekosten worden helemaal geschrapt.

D-reizen start morgen een uitgebreide marketingcampagne rond het Flexpakket, dat de nummer 9 uit de Twinkle100 (travel) meer passagiers moet opleveren. Algemeen directeur Steven van Nieuwenhuijzen rekent voor dit zomerseizoen al op 5 procent extra reizigers, zei hij vanochtend in De Telegraaf. De krant spreekt van een ‘bom onder de reiswereld’.

Annuleren
Een wettelijke bedenktijd op online reisaankopen, enkele maanden geleden geopperd door de PvdA, komt er niet; wie een reis boekt op internet, zit aan die transactie vast. D-reizen denkt calculerende Nederlanders over de streep te trekken met de optie om - ook buiten het Calamiteitenfonds - een reis te kunnen annuleren. Ook flinke vroegboekkortingen moeten daartoe bijdragen. ‘We willen het goede vakantiegevoel ook in slechte tijden mogelijk maken en dat zullen we de mensen laten weten’, aldus Van Nieuwenhuijzen in De Telegraaf.

Vakantieveilingen
Om prijsbewuste reizigers aan zich te binden, startte D-reizen eerder dit jaar met het veilen van vakanties op de eigen website.

Bronnen: De Telegraaf, Reisrevue.nl, Opreisgids.nl