Twinkle | Digital Commerce

Opzet Thuiswinkel Awards nauwelijks gewijzigd

2017-05-27
502169
  • [nieuws]
  • 1:35

De inschrijving voor de Thuiswinkel Awards 2012 is geopend. Grote en kleine webwinkels kunnen opnieuw een gooi doen naar publieksprijzen in 24 categorieën. Nieuw is de Cross Border E-commerce Award, die als vierde vakprijs is toegevoegd.

In maart wordt bekend welke online retailers zich de opvolgers mogen noemen van Bol.com, Yumeko.nl en Wehkamp.nl, dit jaar winnaars van de vakprijzen voor respectievelijk de beste webwinkel, de beste starter en de beste mobiele webwinkel. In de komende en alweer elfde editie wordt voor het eerst de Cross Border E-commerce Award uitgereikt, een vakprijs voor de webwinkel die buiten Nederland het beste aan de weg timmert.

European E-commerce Awards
Voor de vakprijzen baseert de jury zijn oordeel op een set criteria die zijn opgesteld door Jungle Minds. De grote winnaar van de vakprijzen (beste webwinkel) dingt in juni volgend jaar mee naar de European E-commerce Awards, die zullen worden uitgereikt tijdens de Global E-commerce Summit in Barcelona.

24 publieksprijzen
Naast de vier vakprijzen worden er in 24 categorieën publieksprijzen vergeven, waarbij net als vorig jaar een onderscheid wordt gemaakt tussen XS Shops (met een jaaromzet lager dan 2 miljoen euro) en XL shops (meer dan 2 miljoen euro jaaromzet). Vorig jaar lag de grens nog op 3 miljoen euro. De XS winnaars, die worden gehuldigd op 8 maart 2011 in Fort Voordorp, komen voort uit de rapportcijfers van Nederlandse consumenten.

Kwantitatief en kwalitatief
In de XL-categorie volgt na de rapportcijferronde nog een stemronde, waarbij consumenten hun favoriet kunnen aanwijzen. De combinatie van rapportcijfers (kwalitatief) en aantal stemmen (kwantitatief) bepaalt wie de winnaars worden onder de grote webwinkels. Op 29 maart worden ze gelauwerd op het traditionele Thuiswinkel Awards Gala in Grand Hotel Huis ter Duin. Daar worden ook de vakprijswinnaars bekend gemaakt.

Aanmelden
Nederlandse webwinkels kunnen zich nog tot 21 januari aanmelden om mee te dingen naar de Thuiswinkel Awards.