Twinkle | Digital Commerce

Mobiel bezoek aan online retailers in één jaar verdubbeld

2017-05-27
180101
  • 1:04

Het aantal Amerikanen dat een mobiel bezoek brengt aan online retailers is in een jaar tijd bijna verdubbeld. Afgelopen september bezochten 21,2 miljoen Amerikanen sites van online retailers op hun mobiel, 95 procent meer dan een jaar eerder.

Van die 21,2 miljoen Amerikanen bezocht 17 procent bijna dagelijks een online retailer op zijn smartphone, 28 procent deed dat minimaal één keer per week. De andere 55 procent bezocht minimaal één en maximaal drie keer een online retailer op zijn mobiel in september.

EMarketer besteedt aandacht aan de cijfers van comScore, die onlangs zijn gepubliceerd. Opvallend is dat geen andere van de onderzochte contentcategorieën zoveel extra bezoekers mocht verwelkomen; het aantal mobiele bezoekers van rubrieksadvertentiesites en veilingsites groeide ook flink, maar wel minder hard dan dat van online retail sites:Store locator
Volgens comScore werden de sites van online retailers vooral bezocht om een fysieke winkellocatie te vinden (33 procent), als mobiele store locator dus. Ongeveer één op de vijf bezoeken werd ingegeven door de wens om prijzen te vergelijken, en ook ongeveer zoveel om coupons of aanbiedingen te vinden.