Twinkle | Digital Commerce

EBay doet weer een overname: Hunch.com

2017-05-27
200200
  • 0:57

EBay blijft kopen. Het wordt voor een bedrag naar verluidt ongeveer 80 miljoen dollar eigenaar van Hunch, een bedrijf dat webshoppers persoonlijke aanbevelingen doet. EBay gaat de ‘gepatenteerde voorspeltechnieken’ inzetten om relevantere suggesties te doen.

EBay, eigenaar van PayPal, nam eerder dit jaar de e-commerce platforms GSI Commerce en Magento over. Het bedrijf investeerde met de overnames van Milo, RedLaser, Where en Zong daarnaast in bedrijven met specialistische knowhow op het gebied van respectievelijk voorraadinformatie, barcodescanning, location based marketing en mobiele betalingen.

X.commerce
De mogelijkheden van de verschillende overnameprooien en van eBay en PayPal werden recent gebundeld in X.commerce, het open commerce ecosystem van eBay. Waarschijnlijk zal ook de technologie van de laatste nieuwkomer Hunch op het platform beschikbaar komen.

The Fancy
The Fancy geldt als concurrent van Hunch. Vorige week werd bekend dat PPR, de Franse eigenaar van onder meer Gucci, Yves Saint Laurent en Puma, 10 miljoen euro groeigeld in ‘de Tumblr van het winkelen’ stopt. Meer daarover leest u op Excitingcommerce.com.