Twinkle | Digital Commerce

Google lanceert open inlogservice

2017-05-27
157161
  • 1:09

Google heeft een open inlogservice gelanceerd die is gekoppeld aan zijn sociale netwerk Google+. Bezoekers kunnen zich op sites en in apps registeren met hun inloggegevens voor Google-diensten als Gmail en YouTube, ook als ze Google+ niet gebruiken.

Iedereen met een Google-account kan zich voortaan toegang verschaffen tot externe sites en applicaties via de Google+ Sign-In button. Met de sociale inlogoptie concurreert Google direct met Facebook, dat jaren geleden al Facebook Connect op de markt bracht. Google+ Sign-In heeft de ambitie uit te groeien tot de core identity van internetgebruikers.
 
Deelopties
Google+ Sign-In is voorzien van geavanceerde deelopties voor Google+-gebruikers; ze kunnen aangeven welke content en activiteiten wel en niet op hun profiel moeten komen te staan, waarmee het systeem fijngevoeliger is dan Facebook Connect. Ook biedt Google de optie om content alleen met bepaalde delen van iemands netwerk te delen, de zogenoemde circels.

The Fancy
The Fancy, dat wel de 'Pinterest voor e-commerce' wordt genoemd, is een van de eerste partijen die Google+ Sign-In inzet voor e-commerce doeleinden. Bezoekers die inloggen met hun Google-gegevens, kunnen voortaan items delen en kopen op Google+ (zie de video hieronder). Business Insider noemt de nieuwe inlogservice 'Google +’s First dive in e-commerce’.