Twinkle | Digital Commerce

Budgethouse opent fysieke winkel na druk gemeente Emmen

2017-11-08
180101
  • 1:09

Budgethouse.nl heeft een fysieke winkel geopend in Emmen, nadat de gemeente het bedrijf met een dwangsom had gedreigd. De webwinkelier liet afhalende internetklanten bij zijn magazijn betalen voor producten, maar daar stak de gemeente een stokje voor.

De gemeente oordeelde dat Budgethouse.nl detailhandelsactiviteiten uitvoerde op een plek die daartoe niet bestemd was. Het bedrijf mocht goederen wel laten afhalen bij zijn magazijn, maar ter plekke geen betalingen innen of een showroom hebben. Nadat de gemeente dreigde met een dwangsom van 10.000 euro per week besloot Budgethouse.nl een winkel te openen in het centrum van Emmen, aldus het Dagblad van het Noorden. Budgethouse.nl dat elektronicaproducten verkoopt, had al een winkel in Zwolle.

Fietsenshop.nu
De situatie laat zich vergelijken met die van webwinkel Fietsenshop.nu, dat werd gedwongen zijn fysieke retailactiviteiten te staken. De rechtbank in Utrecht nam in zijn uitspraak mee dat de winkel op gezette tijden en op afspraak voor het publiek was geopend en dat online bestelde fietsen ter plaatse van de webwinkelier konden worden uitgeprobeerd, afgehaald en betaald. Bovendien zou Fietsenshop.nu rijwielen uitstallen met het doel deze te helpen verkopen. Fietsenshop.nu ging tegen de uitspraak in beroep bij de Raad van State, die dit voorjaar oordeelde dat de eigenaren niet kunnen volhouden louter via internet te handelen.


Gerelateerde artikelen: