Twinkle | Digital Commerce

Bol.com slijt cadeaukaarten via Albert Heijn

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:28

De cadeaukaart van Bol.com is vanaf deze week verkrijgbaar in ruim zevenhonderd supermarkten van Albert Heijn. Bol.com is tevreden over de eerste verkoopresultaten. De online retailer is van plan om de kaart in meer fysieke winkels te gaan verkopen.

De cadeaukaart van Bol.com is al enkele maanden verkrijgbaar in de ruim vierhonderd winkels van Primera, dat onlangs startte met e-commerce. De kaart van Bol.com is daarmee ook te koop op Primera.nl.

Van 5 tot 150 euro
De cadeaukaart van Bol.com kan bij Albert Heijn en Primera naar de wens van de klant worden opgewaardeerd. Dit kan voor minimaal 5 euro en maximaal 150 euro. Ontvangers kunnen de kaart inwisselen op het volledige assortiment van Bol.com, met uitzondering van de fotoservice.

Verdubbeling
Michel Schaeffer, marketing director bij Bol.com, denkt door de deal met Albert Heijn de verkoop van cadeaukaarten te kunnen verdubbelen in één jaar tijd. ‘Met deze kennis en door het succes van de kaart die we via Primera verkopen, willen we komend jaar graag meer partners toevoegen.’

Twinkle100
Met de vandaag gecommuniceerde samenwerking tussen Bol.com en Albert Heijn slaan de nummers 2 en 3 uit de Twinkle100 de handen ineen. Terwijl Bol.com zich getuige een enquête lijkt voor te bereiden op een Nederlandse entree van Amazon, wil Albert Heijn online groei gaan boeken door afhaalpunten te openen.

Meer cadeaukaarten bij Albert Heijn
Overigens is Bol.com zeker niet de enige online retailer die cadeaubonnen aan de man brengt via de supermarkten van Albert Heijn: een blik op Ah.nl leert dat de Zaanse grootgrutter cadeaukaarten verkoopt van onder meer Fonq.nl, V&D, de Bijenkorf, Hunkemöller, Prénatal en Bart Smit. Ook zijn tegoeden voor Spotify en iTunes in de supermarkten te koop.