Twinkle | Digital Commerce

ANWB leidt Top 100 Online Vindbaarheid opnieuw

2017-05-27
300225
  • 1:37

ANWB heeft de best vindbare website van de grootste online-adverteerders in Nederland. Albert Heijn (plek 6) is de eerste retailer en Neckermann Reizen (28) de eerste reisorganisatie in de Top 100 Online Vindbaarheid 2011 van iProspect.

Voor de lijst heeft iProspect net als in voorgaande jaren de top 100 van grootste internetadverteerders als basis genomen. De namen in die lijst wisselen jaarlijks. Dat verklaart waarom Bol.com in 2009 prominent in de lijst van iProspect (toen nog Checkit) stond, vorig jaar helemaal niet en dit jaar weer wel (op plek 39).

‘De lijst is gerangschikt op het behaalde bereik binnen zoekmachines’, schrijft iProspect over de vandaag gepubliceerde lijst.‘Hoeveel procent van de doelgroep wordt met de organisatie en haar producten geconfronteerd?’

Top10
De helft van de bedrijven in de top 10 van 2011 stond ook in die van 2010, getuige onderstaande tabel:



Detailhandelsbedrijven
IProspect maakte ook top 5 lijstjes voor verschillende branches. Hieronder treft u de top 5 van detailhandelsbedrijven, waarvan de gemiddelde vindbaarheid met 31 procent groeide:



Reisorganisaties
Hieronder vindt u de top vijf van reisorganisaties, waarvan de gemiddelde vindbaarheid met 4 procent slonk.



‘Volwaardig marketinginstrument’
Afgelopen jaar daalden de online mediabestedingen van de honderd grootste webadverteerders met 13 procent. Het door iProspects gemeten zoekmachinebereik van deze honderd bedrijven daalde gemiddeld met slechts 1 procent, waaruit het bureau voorzichtig concludeert dat search een volwaardig marketinginstrument is geworden binnen de mediamix: ‘De Top 100 Online Vindbaarheid 2011 laat zien dat ondanks de bezuinigingen op het online mediabudget er wel focus blijft op zoekmachineoptimalisatie. Wel is duidelijk dat er in sommige branches meer aandacht is voor een goede vindbaarheid binnen zoekmachines dan andere.’

IProspect stelde een whitepaper op waarin alle bevindingen zijn gebundeld. U kunt het downloaden via onderstaande link (pdf):


Size: 619.7K bytes Modified: 2 June 2016, 10:18