Twinkle | Digital Commerce

Transsmart biedt webshops toegang tot gros pakketvervoerders

2017-05-27
436224
  • 1:09

Transsmart heeft software ontwikkeld waarmee middelgrote en kleinere webwinkeliers eenvoudig vervoerders aan hun shop kunnen koppelen. Cargowiz, zoals de software heet, kan worden geïntegreerd in verschillende webwinkelsystemen, waaronder Magento en osCommerce.

Het Bredase Transsmart biedt al enkele jaren multi-carrier oplossingen voor online retailers die een ERP-systeem (entreprise resource planning) of een warehousemanagement systeem (WMS) gebruiken. Zo zijn er onder meer koppelingen met Exact, AFAS, Unit4 en SAP beschikbaar. Op de lijst met circa honderdvijftig klanten staan onder andere de webwinkels Label54, Voetbalshop.nl en Agradi.

CheapCargo
Door een koppeling met CheapCargo (een broertje van CheapTickets) kunnen ook kleinere webwinkeliers nu eenvoudig vervoerders toevoegen of verwijderen in hun checkout-proces. Transsmart-oprichter Pieter Schalk: ‘Klanten zonder eigen contracten kunnen via CheapCargo toegang krijgen tot tientallen vervoerders, zonder minimale afnameverplichtingen. In feite ontsluiten wij met Cargowiz communities van webwinkeliers voor CheapCargo, bijvoorbeeld de Nederlandse shops die draaien op Magento.’

‘Realtime en geïntegreerd’
Wie Cargowiz wil gebruiken moet de module aanschaffen en vervolgens een maandelijkse fee afdragen. De software van het Transsmart, dat veel samenwerkt met XIB Internet Marketing, lijkt op die van Paazl. Dat bedrijf voegde onlangs Kiala toe aan zijn bezorgmatrix. Volgens Schalk is er geen andere aanbieder dan Transsmart die middelgrote en kleinere webwinkeliers toegang biedt tot zoveel pakketverzenders in Nederland. ‘En dat realtime en geïntegreerd’, benadrukt hij.