Twinkle | Digital Commerce

Paazl neemt Kiala op in bezorgmatrix

2017-05-27
256256
  • 1:17

Paazl, leverancier van logistieke software, heeft een samenwerking gesloten met Kiala. Webshoppers die gebruik maken van de ‘bezorgmatrix’ van Paazl, kunnen hun klanten voortaan de optie bieden pakketjes af te halen, ook in het buitenland.

Kiala onderhoudt een netwerk van ruim zevenduizend afhaalpunten in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Spanje. De webkoper kan kiezen bij welk Kiala-punt hij een bestelling wil laten afleveren. Bij Kiala staan onder andere Amazon en Bol.com op de klantenlijst.

Paazl slaat een digitale brug slaan tussen consumenten, webwinkeliers en distributeurs. De klant kiest hoe, waar, wanneer en door wie zijn online-aankoop wordt bezorgd. Webwinkels die de bezorgmatrix van Paazl implementeren, kunnen de bezorgopties van participerende distributeurs direct aanbieden:



Implementatie
Door de samenwerking met Paazl hoopt Kiala meer diensten te kunnen verlenen aan middelgrote en kleine webwinkels, aldus verkoopdirecteur Ronald Metselaar: ‘Kleinere webshops vinden de implementatie van vervoerders vaak best lastig, weten we uit ervaring. Paazl heeft verschillende vervoerders verzameld in zijn webservice, die shoppers krijgen voorgeschoteld bij checkout. Webwinkeliers kunnen binnen de portal van Paazl in twee klikken Kiala aan hun bezorgopties toevoegen.’

Eerder ging Kiala in zee met Deliverymatch voor een soortgelijke samenwerking. Metselaar: ‘Om behalve bedrijven uit de Twinkle100 ook het midden- en lagere segment met onze service te dienen, hebben we dit soort tools nodig.’

Awards
In 2009 won Paazl, toen nog in bèta, een Accenture Innovation Award. Vorig jaar werd Kiala onderscheiden met de Thuiswinkel Supplier Award.