Twinkle | Digital Commerce

Oracle koopt Endeca

2017-05-27
180101
  • 0:52

Oracle wordt voor een onbekend bedrag eigenaar van Endeca, dat onder meer on-site zoektechnologie levert voor veel grote Amerikaanse webwinkeliers. Met de overname kan Oracle volgens analisten een grotere vuist maken tegen IBM in e-commerce.

Zowel Orcale als IBM deden afgelopen jaar een grote overname. Oracle betaalde 1 miljard dollar voor ATG, leverancier van e-commerce software. IBM maakte een halfjaar eerder de acquisitie van Sterling Commerce (ad 1,4 miljar dollar) bekend.

Targeting
Door de overname van Endeca (persbericht) krijgt Oracle de beschikking over ‘technologie die webwinkeliers helpt om ongestructureerde data te correleren en analyseren, zoals tekstbeschrijvingen en klantbeoordelingen’, vat de Amerikaanse vaktitel Internet Retailer samen. De agile information management software van Endeca voorziet in vergaande mogelijkheden voor targeting.

Staples en Wal-Mart
Meer dan honderd webverkopers uit de Top 500 List van Internet Retailer maken gebruik van de diensten van Endeca (klantenlijst), waaronder top 10-spelers Staples en Wal-Mart.