Twinkle | Digital Commerce

10 procent groei voor RFS Holland Holding

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:31

RFS Holland Holding heeft de afgelopen zes maanden 10 procent meer omzet geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar. De eigenaar van Wehkamp.nl, Create2fit, Fonq.nl en Lacent zegt dat alle onderdelen hebben bijgedragen aan de groei.

De omzet kwam uit op 267 miljoen euro. Het operationele resultaat (EBITDA) van RFS Holland Holding (hierna RFS) bleef met 30,2 miljoen euro 'goed op niveau', aldus het concern in een persbericht. De operationele cashflow steeg van 34,7 miljoen euro naar 40,3 miljoen euro. De nettowinst kwam uit op 16,3 miljoen euro.

Vijf werelden
In het bericht meldt RFS, de nummer 1 in de Twinkle100, dat Wehkamp.nl groei boekte in ieder van zijn vijf  'werelden',  te weten mode, huis, tuin & do it yourself, elektronica, entertainment & huishoudapparatuur, sport & vrije tijd en mooi & gezond. Die laatste twee werelden werden begin dit jaar toegevoegd.

Allianties en acquisities
In een uitgebreid Twinkle-interview zei CEO Paul Nijhof begin dit jaar dat behalve organische groei ook allianties en acquisites voor meer inkomsten zouden moeten zorgen. Met Procter & Gamble, de Mandemakers Groep en Nelson Schoenen voegde Wehkamp.nl na die tijd nieuwe verkooppartners toe aan zijn platform. Ook werd Fonq.nl, de nummer 46 in de Twinkle100, overgenomen.

10 procent
De omzetgroei van RFS tussen april en oktober is gelijk aan die van de totale online consumentenbestedingen in de eerste heflt van dit jaar volgens de Thuiswinkel Markt Monitor. RFS, dat op dit moment zelf in de etalage staat, verwacht een soortgelijke omzetgroei (van 10 procent dus) in de tweede helft van dit boekjaar, dat loopt van deze maand tot en met maart 2012. Al met al ziet het er naar uit dat RFS het kalenderjaar 2011 zal afsluiten met een omzet van ruim een half miljard euro.