Twinkle | Digital Commerce

Marktplaats.nl: 3 particuliere advertenties per seconde

2017-05-27
300283
  • [nieuws]
  • 1:20

Nederlanders zijn actievere internethandelaren dan onder meer Duitsers, Fransen en Britten. Dat blijkt uit een onderzoek dat eBay, eigenaar van Marktplaats, in negen landen liet uitvoeren door Redshift Research.


De gemiddelde Nederlander verhandelt ook meer online dan de gemiddelde Deen, Italiaan, Spanjaard, Australiër, Canadees of Zuid-Afrikaan. Daarmee is het rijtje landen dat Redshift Research onder de loep nam, compleet.

97 miljoen advertenties in een jaar
Marktplaats.nl, ook populair bij zakelijke handelaren, gebruikte dit onderzoeksresultaat over 2010 om een aantal feiten en cijfers te delen in een persbericht. Het aantal geplaatste advertenties van particulieren op Marktplaats.nl steeg in twee jaar tijd (2008 versus 2010) met 28 procent.

Vorig jaar werden 97 miljoen nieuwe advertenties toegevoegd. Dat komt neer op ruim drie nieuwe advertenties per seconde, en dat 24 uur per dag, 12 maanden lang. Concurrent Speurders.nl stelt overigens goed te zijn voor nog eens 50 miljoen nieuwe advertenties per jaar.

Webkopers in beeld
Uit de meest recente cijfers van Stir blijkt dat Marktplaats.nl afgelopen juli 44 procent van alle Nederlanders van 13 jaar en ouder bereikte (Speurders.nl scoorde 5,7 procent). Op de site Mediaonderzoek.nl is onderstaande tabel te zien, die het animo van Marktplaats.nl onder verschillende groepen webkopers in beeld brengt.

De conclusie luidt dat bijna 79 procent van de frequente tweedehans webkopers afgelopen juli een bezoek bracht aan Marktplaats.nl. Van de groep mensen die soms (maximaal zes keer per jaar) nieuwe producten kopen op internet, bracht ook nog meer dan de helft een bezoek aan de handelssite:Bron: Stir Webmeter, juli 2011.