Twinkle | Digital Commerce

Beter Bed integreert webwinkel in nieuwe site

2017-05-27
180101
  • 1:15

Beter Bed lanceert eind deze maand een nieuwe website, waarin de webwinkel van de beddenverkoper is geïntegreerd. Bezoekers van de site kunnen onder meer zien in welke fysieke winkels bedden worden getoond.


Beter Bed startte in de zomer van 2009 een proef met internetverkoop op Webwinkel.beterbed.nl. De verkoopaantallen waren zo goed dat de keten een e-commerce specialist aannam om verdere stappen te zetten met internetverkoop. Dirk de Bruijn, sinds vorig jaar in dienst bij Beter Bed, gaf Unic de opdracht een nieuwe site te bouwen op een platform van Hybris.

Cross channel
Met de openstelling van het nieuwe Beterbed.nl, gepland voor eind deze maand, gaat Beter Bed met één webdomein verder. De Bruijn: ‘Daarmee willen we zowel de oriënterende klant op weg helpen, ongeacht het uiteindelijke aankoopkanaal, als online omzet genereren. Cross channel is het sleutelbegrip. Zo tonen we onder meer in welke showrooms bepaalde bedden te zien zijn. Ook kunnen bezoekers van de site direct een afspraak maken voor een bezoek aan één van onze 83 winkels.’

Wehkamp.nl
De komst van de nieuwe site heeft overigens geen gevolgen voor de strategische samenwerking van Beter Bed met Wehkamp.nl. Sinds februari is een ‘volwaardig kernassortiment’ van Beter Bed te koop in het webwarenhuis. Neerlands marktleider op beddengebied verzorgt de logistieke afhandeling van de orders op Wehkamp.nl.

NB: In Twinkle nummer 9, die in oktober verschijnt, leest u meer over de nieuwe site van Beter Bed.