Twinkle | Digital Commerce

Verswinkel Vershuys in problemen

2017-05-27
226133
  • [nieuws]
  • 1:04

Vershuys.com, een webwinkel voor versproducten, is in financiële problemen geraakt. Zowel de operationele activiteiten als het bestelsysteem voor klanten ligt momenteel stil.

In een brief aan de klanten schrijft de directie: 'Hoewel Vershuys uitstekend groeide – ook dankzij u als gewaardeerde klant –, kunnen op dit moment niet meer alle huidige aandeelhouders/eigenaren in dezelfde mate de benodigde financiële groei van het bedrijf bijbenen. Om de tekorten niet verder te laten oplopen, zijn de operationele activiteiten afgelopen maandag dan ook gestopt. Het IT-bestelsysteem is voorlopig uitgezet om te voorkomen dat u als klant zou bestellen, terwijl er mogelijk niet geleverd zou kunnen worden, een beschermingsmaatregel dus.'

Klanten die een bestelling hebben geplaatst, krijgen het bestede bedrag teruggestort op hun rekening. De brief van de directie is terug te lezen op de website en het weblog.

Marwin Dekkers en Huub Heijer, die de directie vormen, hopen een vernieuwde start te kunnen maken met extra hulp van financieel en strategisch krachtige aandeelhouders. Ze hopen binnen enkele weken weer bestellingen te verwerken.

Vershuys dat naast groenten, fruit, sappen en andere verswaren ook kruidenierswaren aanbood, had begin dit jaar nog plannen om uit te breiden naar de Randstad en flink wat markt aandeel af te snoepen van AH.nl. 

Bron: Levensmiddelenkrant