Twinkle | Digital Commerce

Graaggedaan.nl: e-commerce platform voor verswinkels

2017-11-08
180101
  • 1:35

Graaggedaan.nl biedt lokale bakkers en slagers de mogelijkheid hun waren online te verkopen op het gelijknamige platform. De verswinkeliers kunnen zo ook buiten winkeltijden verkopen generen en bovendien profiteren van cross selling.

Distrifood schrijft over Graaggedaan.nl. Het platform moet winkeliers helpen een vuist te maken tegen de supermarkten, die steeds meer producten in de schappen hebben liggen en steeds ruimere openingstijden hanteren. ‘Alleen ontbreekt vaak budget, kennis en tijd om online winkelen te ontwikkelen', aldus Graaggedaan.nl over de ambachtelijke winkels.

Afhalen of bezorgen
Graaggedaan.nl biedt winkeliers de mogelijkheid een besteloptie aan hun site te knopen. Het productaanbod komt ook te staan op Graaggedaan.nl zelf. Klanten worden op basis van postcodes verwezen naar participerende winkeliers in hun buurt, waar weborders kunnen worden afgehaald. Shoppers kunnen producten ook thuis laten bezorgen. Het idee is dat ze door dit gemak eerder bij verschillende ambachtelijke partijen zullen kopen. De initiatiefnemers beschouwen cross selling als een van de pijlers van het platform.

Per e-mail of fax
Winkeliers kunnen hun webassortiment op Graaggedaan.nl zelf beheren. Daarnaast kunnen ze aanbiedingen met looptijd of vaste dagaanbiedingen instellen. De winkelier ontvangt orders per e-mail of fax en beheert de bestellingen en financiën in de eigen omgeving. 

Het Nieuwe Winkelen
Graaggedaan.nl is een van de partners in Het Nieuwe Winkelen, een project van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel om het winkelen in de binnenstad te bevorderen met behulp van nieuwe media. Een impressie van Het Nieuwe Winkelen in pilotstad Veenendaal vindt u hier.

Verswaren op internet
Voor Graaggedaan.nl, een intermediair, stapten verschillende partijen in de verkoop van verswaren op internet. Een van die aanbieders, Vershuys.nl, is in de problemen geraakt en het bedrijf neemt daardoor momenteel geen bestellingen aan.

In het laatste nummer van Twinkle leest u een artikel (pagina 68 en 69) over De Versbezorger, de logistieke tak van Newco Food Retail. Dat bedrijf exploiteert met Culinaireversmarkt.nl zelf ook een webwinkel in verswaren.