Twinkle | Digital Commerce

Primark maakt werk van e-commerce

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:05

Primark, een van de populairste Britse modeketens, bereidt zich voor op een entree als internetverkoper. Er is een tender uitgeschreven voor een bureau dat Primark bij die stap moet begeleiden.


De Britse vaktitel Marketing brengt dat nieuws vandaag op zijn website. De webwinkel van Primark zou in de loop van volgend jaar moeten worden geopend.

Primark, een dochter het concern Associated British Foods, houdt op moment van schrijven 220 winkels in de lucht. Behalve in Groot-Brittannië is de keten ook actief in zes andere landen, waaronder Nederland: Rotterdam en Hoofddorp huisvesten ieder één vestiging. Of Primark volgend jaar ook in ons land online gaat verkopen is vooralsnog onduidelijk.


Disposable fashion
Met zijn 152 winkels in eigen land behoort Primark naar eigen zeggen tot de top 3 van Britse kledingverkopers, althans in het aantal verkochte goederen. Met zijn ‘disposable fashion’ concurreert Primark met onder meer Zara en H&M, die in september vorig jaar vlak na (Zara) elkaar (H&M) startten met webverkoop in Groot-Brittannië.

UPDATE 24 AUGUSTUS: Aan het artikel op Marketingmagazine.co.uk is na de publicatie van bovenstaand bericht, dat daarop is gebaseerd, een reactie van Primark toegevoegd. De Britse kledingverkoper stelt geen plannen te hebben voor verkoop online. Zie hier.