Twinkle | Digital Commerce

Primark gaat collecties online zetten

2017-11-08
180101
  • 1:18

Primark geeft ongeveer 70 procent van zijn najaarscollectie een plek op Primark.com. De artikelen worden straks getoond met prijzen en andere informatie. Online kopen kan er vooralsnog niet: ‘Wij houden van bakstenen.’


Dat zegt executive director Breege O'Donoghue tegen de Duitse vaktitel Textilwirtshaft. Daarmee laat ze in het midden of de veelbesproken Ierse keten op de langere termijn ook online verkoop ambieert. De stap wordt met de etalage van kledingstukken op de website in ieder geval kleiner.

Vind ik mooi
Momenteel is een fractie van de zomercollectie online te vinden. 'Neem voordat je naar Primark snelt even een kijkje naar wat er gaat komen en de laatste trends die je niet mag missen...', krijgen Nederlandse bezoekers van Primark.com te lezen. Ze kunnen de getoonde artikelen 'mooi vinden' of direct delen via sociale media:

Lage prijzen en marges
Primark is een van de weinig grote modespelers die nog niet online verkopen. Dat houdt onder meer verband met de lage prijzen van en dito marges op de producten. ‘Internet kan niet tegen Primark-winkels op', aldus topman George Weston van eigenaar Associated British Foods eind 2013. Volgens Weston moet Primark de digitale wereld goed in de gaten houden, maar is communicatie voor het merk belangrijker dan e-commerce.

Asos
Primark deed al wel enige ervaring op met online verkoop; op Asos.com was enkele maanden een selectie van het aanbod te koop. Asos’ topman Nick Robertson sprak nog met Primark over een structurele voortzetting van de samenwerking, maar daarvan kwam het niet.