Twinkle | Digital Commerce

Kanaalconflit nekt overname iBood door Media Markt

2017-11-08
469303
  • 1:13

In zijn jacht op overnames zou Media Saturn zijn zinnen hebben gezet op de Nederlandse dagdealsite iBood. De afspraak bij de notaris voor de ondertekening van de overnamedeal was al gemaakt, de persconferentie al gepland.

Interne strijd bij Media Saturn gooide echter roet in het eten. Dat schrijft de Duitse krant Die Welt, waaraan Emerce refereert.

Koopjesjacht
Twinkle meldde ruim drie weken geleden dat Media Markt serieus de strijd wil aangaan online. Een week later kon u lezen hoe de Media Saturn Holding na de eerdere overname van Redcoon op koopjesjacht zou blijven.

Rebuy.de en iBood
Die Welt schrijft op basis van anonieme bronnen dat de overname van twee e-commerce bedrijven nagenoeg was beklonken. Het zou gaan om Rebuy.de, dat tegoedbonnen verstrekt in ruil voor gebruikte elektronica, en om de Nederlandse dagaanbiedingenpionier iBood.

'Meer kwaad dan goed'
Erich Kellerhals, minderheidsaandeelhouder van Media Saturn, verhinderde de overnames uit onvrede met de koers van Media Markt. 'Zusätzliche überflüssige Komplexität im Online-Bereich schadet derzeit mehr, als es nützt'', luidde zijn korte verklaring voor de weigering.

Ongelegen
Voor Saturn staat rond de herfst de opening van een Duitse webwinkel gepland, Media Markt wil begin volgend jaar starten met online verkoop op de thuismarkt. Bovendien moeten met overnameprooi Redcoon nog de nodige lessen worden geleerd. De aankoop van nieuwe pure players komt volgens Kellerhals dan ook ongelegen.