Twinkle | Digital Commerce

Extra geld en extra site voor E-mash

2017-05-27
180101
  • 1:37

E-mash, het bedrijf achter de sites Shoemash.nl, Fashionmash.nl en Bagmash.nl, heeft een kapitaalinjectie gekregen van Eenmedia. Dit mediabedrijf achter vrouwenwebsites als Fashionscene.nl, Girlscene.nl en Ze.nl, verkrijgt hiermee een belang van 30 procent in de start-up van Melvin Bostelaar en Tom Hardeveld. Dat schrijft het Financieele Dagblad.

Eind april lanceerde E-mash drie sites die leunen op een nieuw e-commerce concept: mashen. Shoppers kunnen op Shoemash.nl, Fashionmash.nl en Bagmash.nl steeds kiezen tussen twee producten, om uiteindelijk bij hun favoriet uit te komen.

Voor dit eerste jaar verwachten de ondernemers op een omzet van 300.000 euro te komen. Maar in 2012 moet dat 2 miljoen euro zijn, mede door bijdrage van Eenmedia. ‘Nu komen we nog op 50.000 bezoekers per maand. Door Eenmedia, dat maandelijks 3,9 miljoen bezoekers trekt, moet dit snel meer worden', zegt Hardeveld in het FD. 'Zij hebben de markt al en hebben een groot internationaal netwerk.’

Hoeveel Eenmedia in E-mash heeft geïnvesteerd, maken de partijen niet bekend. ‘Het gaat in ieder geval om minder dan 500.000 euro, maar in de toekomst kan het bedrag daarboven komen’, zegt Georgios Petropoulos, de ondernemer achter Eenmedia. ‘E-mash past precies bij onze doelgroep, meisjes en vrouwen die van mode en beauty houden. Wij gaan ons in eerste instantie richten op de marketing, de technische kant en de koppeling met onze al bestaande en nieuwe merken.’

Ook gaat Petropoulos de jonge ondernemershelpen met de lancering van hun vierde website, 24hourfashiondeal.nl, die eind augustus gelanceerd gaat worden. Op deze website bieden acht grote webwinkels iedere dag een ‘superdeal’ aan. ‘Websites voor dagaanbiedingen bestaan al langer, dus dat is vertrouwd bij de consument. Mashen is nieuw en dat moet eerst nog heel vaak herhaald worden’, aldus Bostelaar.

Op de lange termijn hopen de ondernemers veel meer mashwebsites te exploiteren. Ze hebben inmiddels 85 namen geclaimd.

Hoe het mashen precies werkt vertelde Melvin Bostelaar eerder al in een artikel in Twinkle 5-2011. Dit artikel kunt u ook online lezen.


Gerelateerde artikelen: