Twinkle | Digital Commerce

Dynalogic aangesloten op software Paazl

2017-05-27
180101
  • 0:59

Softwarebedrijf Paazl neemt de bezorgdiensten van logistiek dienstverlener Dynalogic op in zijn systeem voor webwinkels. Webwinkeliers kunnen hun klanten zo onder andere tijdvakbelevering bieden in vensters van drie uur op een dag naar keuze. De zendingen zijn vervolgens real-­time te volgen via Google Earth.

Paazl is sinds 2009 bezig om een digitale brug slaan tussen consumenten, webwinkeliers en distributeurs. De klant kiest hoe, waar, wanneer en door wie zijn online-aankoop wordt bezorgd. Door de 'Paazl bezorgmatrix' in zijn webshop te implementeren, kan de webwinkelier de bezorgopties van participerende distributeurs direct aanbieden. De klant krijgt zo de keus uit verschillende tarieven, aflevermomenten- en locaties plus informatie over de voortgang. Op dit moment zijn pakketbezorgers PostNL, FedEx, DPD, Selektvracht, DHL Servicepoint en Dynalogic bij Paazl aangesloten.

Dynalogic won dit jaar nog de Thuiswinkel Innovatie Award in de categorie Logistieke Innovatie. Afgelopen mei introduceerde de dienstverlener een nieuwe manier van ontvangstregistratie voor klanten. Dynalogic Signcode, een unieke viercijferige code, moet levering aan de juiste persoon garanderen. Zonder dat de ontvanger zich op andere wijze hoeft te legitimeren.