Twinkle | Digital Commerce

Webwinkel voor matrassen innoveert met verpakking

2017-11-11
180101
  • 1:26

Matrassenproducent The Energy+ Company verzint innovatieve oplossing voor lastige distributie van matrassen. Het bedrijf met drie webwinkels kan het volume van het matras tot 80 procent terugbrengen.

Centraal in de oplossing staat een roll pack verpakkingsmachine, die speciaal door en voor The Energy+ Company is ontwikkeld. Met 100 procent behoud van de kwaliteit van de toegepaste materialen brengt de machine het volume van het matras met zo'n 80 procent terug. Dit gebeurt onder een druk van 30.000 kilo waarbij de aanwezige lucht snel en gelijkmatig uit het matras loopt. Zo wordt bijvoorbeeld een 23 cm hoog matras in een mum van tijd tot 3 cm teruggebracht. Direct daarna wordt het matras machinaal opgerold en verpakt in een handzame kartonnen doos.
Direct na het verwijderen van de verpakking vult het matras zich weer met lucht. Na een half uur is de oorspronkelijke vorm al weer bereikt. Na vier uur is het matras volledig gebruiksklaar zonder enig kwaliteitsverlies. Door het veel kleinere volume is de zogeheten AllProtect-matrasverpakking makkelijk te hanteren, zelfs door een persoon. Daarnaast biedt de verpakking een optimale bescherming aan het matras, zowel tijdens de opslag als het transport.


 

De video over het ALLProtect-verpakkingsconcept is te zien geweest bij het RTL5-programma Lifestyle Experience.

The Energy+ Company voert drie matrasmerken met alledrie een eigen webwinkel: Energy+, MediActive en TotalFit. Het bedrijf is gespecialiseerd in zogenoemde Nasa traagschuimmatrassen en verkoopt inmiddels meer dan duizend van deze drukverlagende matrassen per maand. De jaarlijkse groei ligt tussen de 25 en 30 procent. Door de AllProtect-verpakking, een verbeterd backoffice-systeem en door de samenwerking met de logistieke partners anders in te richten kan The Energy+ Company nu een 48 uurs-service aanbieden.