Twinkle | Digital Commerce

FonQ-oprichters investeren in online onderdelenleverancier

2018-07-24
1000562
  • [nieuws]
  • 1:26

MyMicro Group (MMG), waar onder meer ReplaceDirect.nl, Accu.nl en groothandel Twindis.nl onder vallen, heeft een miljoeneninvestering binnengehaald van Nederlandse e-commerce ondernemers.

Onder hen zijn fonQ-oprichters Patrick Kerssemakers en Frank Hansen; ook e-commerce experts Michel Lieffering en Robert Manders nemen deel. Daarbij treedt Lieffering, die onder meer omnichannel-transformaties van wehkamp, Conrad Electronics, Maplin Electronics en Nedis verzorgde, aan als nieuwe ceo van MMG.

De investeerders verkrijgen door de deal een meerderheidsbelang in het bedrijf. Het nieuwe groeikapitaal wendt MMG aan voor de verdere uitbouw van de merken, het verder vergroten van het marktaandeel en een verdere internationalisering.

Klikgestuurde voorraad

MMG heeft voor zijn webshops software gebouwd die op basis van klikgedrag voorspellingen voor de voorraad doet; daardoor kan volgens de e-tailer 95 procent van de geplaatste bestellingen direct geleverd worden. 'Een droomscenario voor investeerders, want er liggen héél veel kansen', aldus Lieffering. 'Ik zie de kansen en heb veel zin om een actieve bijdrage te leveren aan de vernieuwde marketing- en salesstrategie van MMG', laat Patrick Kerssemakers optekenen; hij verliet fonQ begin vorig jaar voor nieuwe uitdagingen.

'Samen met Patrick en Frank zijn we met MMG in contact gekomen', zegt Mark Gitsels van 5square. 'We zagen direct de potentie van deze onderneming in deze tijd. Behalve kapitaal brengen we ook kennis: we gaan het management ondersteunen om verdere groei te realiseren.'

MMG

MMG, dat gevestigd is in het Brabantse Beek en Donk, draait een jaaromzet van 22 miljoen euro. Het e-commerce bedrijf levert reserve-onderdelen voor smartphones, laptops en witgoed aan particulieren en reparateurs, met een specialisatie in accu's en acculaders voor diverse apparaten. Met ReplaceDirect.nl, Accu.nl en Twindis.nl ontvangt MMG dagelijks zo'n 1250 orders en is ook op de Belgische, Duitse, Franse en Oostenrijkse markt actief.