Twinkle | Digital Commerce

Media Saturn blijft op koopjesjacht

2017-11-08
180101
  • 1:19

Media Markt maakte vorige week bekend eindelijk serieus werk te maken van e-commerce. Kort daarvoor kreeg de Media Saturn Holding groen licht voor de overname van pure player Redcoon. Bij die acquisitie zal het niet blijven dit jaar.

Dat zei Eckhard Cordes gister in een interview met Die Welt am Sonntag. Cordes is bestuursvoorzitter van de Duitse Metro Group, waar de Media Saturn Holding onderdeel van is. ‘Redcoon zal dit jaar niet onze laatste aankoop zijn uit de groep van pure online handelaren’, aldus Corders tegen Die Welt am Sonntag (via). ‘Er zijn nog veel hoogst interessante specialisten op het net, die zeer goed bij ons passen en die ook goede groeipercentages laten zien.’

Prijsvechter
Twinkle schreef vorige week over de vergaande e-commerce plannen van Media Markt, dat lange tijd werd verscheurt door een kanaalconflict. In de eerste helft van volgend jaar start de keten met online verkoop op de Duitse thuismarkt. Bestellingen in de webwinkel, die op prijs moet gaan concurreren met de huidige aanbieders, kunnen straks ook worden opgehaald in de winkels van Media Markt, waar zuilen worden geplaatst met verbinding naar het webassortiment.

Ook Saturn in e-commerce
In het interview met Die Welt maakt Cordes duidelijk dat ook Saturn, zusterketen van Media Markt, begint met e-commerce. Saturn zal nog dit jaar met een webwinkel komen, in ieder geval op de Duitse thuismarkt.

NB: Media Markt en Saturn verkopen al online in ons land, dat ruim twee jaar geleden werd aangewezen als proeftuin voor e-commerce.