Twinkle | Digital Commerce

Iceleads stuurt klant van fabrikanten naar webwinkelier

2017-05-27
180101
  • 1:33

Iceleads is een nieuw bedrijf dat fabrikanten helpt te verdienen aan internetverkoop. Niet door zelf met e-commerce te starten, maar door op hun sites te wijzen op webwinkels waar hun producten te koop zijn. Iceleads ontving een half miljoen euro groeigeld van iMerge.

Uit onderzoeken blijkt bij herhaling dat veel webshoppers sites van fabrikanten bezoeken voor ze een product aanschaffen. Sucharita Mulpuru van Forrester Research vertelde op de afgelopen Global E-commerce Summit dat 71 procent van de mensen op de site van een merk of fabrikant een koopintentie heeft.

Leads en statistieken
Fabrikanten die zelf niet online (willen) verkopen, kunnen shoppers met behulp van Iceleads wijzen op hun aanbod in de schappen van resellers. Of zoals Iceleads en investeerder iMerge schrijven in een persbericht: ‘In essentie toont Iceleads per productpagina op een fabrikantensite de wederverkopers die het product direct uit voorraad kunnen verkopen in het land van de online consument of inkoper. Daarnaast koppelt Iceleads statistieken terug aan de fabrikant over doorkliks en uitgevoerde bestellingen.'

Middleman
Het idee achter 'lead management netwerk' Iceleads is dat fabrikanten geïnteresseerde webshoppers de goede kant op sturen naar officiële verkoopkanalen van hun merken, waar webwinkels weer aan kunnen verdienen. In plaats van de middleman uit te schakelen, een overweging die veel fabrikanten maken in de wetenschap dat ze ook direct kunnen verkopen, wordt deze juist actiever betrokken:Icecat
IMerge, dat en half miljoen stopt in Iceleads, is investeerder in e-business. Het bedrijf werd anderhalf jaar geleden eigenaar van Vivendo en is hoofdparticipant in Icecat. Die uitgever van productinformatie sloot onlangs een vergaande samenwerking met Kieskeurig.nl.

Iceleads gaat gebruik maken van de relaties die Icecat heeft met meer dan vijftienduizend webwinkels en circa vierduizend fabrikanten wereldwijd. Iceleads wordt op dit moment door twee fabrikanten getest.