Twinkle | Digital Commerce

TripAdvisor pioniert op Facebook en mobiel

2017-05-27
303142
  • 1:52

TripAdvisor wordt iedere minuut verrijkt met 23 nieuwe recensies over hotels, restaurants en bezienswaardigheden. De site trekt inmiddels meer Europese bezoekers dan Amerikaanse. Gister liet Victoria Delany zien hoe TripAdvisor gebruik maakt van Facebook en mobiel.

Delany, Senior Agency Sales Executivce bij TripAdvisor in de UK, was de Noordzee overgestoken voor de eerste presentatie op Emerce eTravel, gister in Amsterdam. Haar werkgever is de grootste reissite van de wereld volgens de bereikcijfers van comScore, voor Expedia, Yahoo Travel en Booking.com.

Van de 36,7 miljoen maandelijkse bezoekers komen er inmiddels 13,7 miljoen uit Europa en 12,3 miljoen uit de Verenigde Staten. Ook op andere continenten wint TripAdvisor, dat beschikbaar is in 24 talen, terrein.

Meer dan hotelbeoordelingen
TripAdvisor (Wikipedia) is uitgegroeid tot een one-stop shop voor inspiratie rondom het thema vakantie, aldus Delany. Ze illustreerde dat gister aan de hand van twee recente features, een met Facebook en een met augmented reality.

Instant personalization met Facebook
TripAdvisor was rond de jaarwisseling een van de pioniers met Facebook's instant personalization. De reissite toont bezoekers die op dat moment zijn ingelogd op Facebook prominent beoordelingen van vrienden over bijvoorbeeld restaurants. Ook de homepage van TripAdvisor wordt sinds die tijd gepersonaliseerd: een wereldkaart laat zien waar vrienden eerder zijn geweest, met dank aan de Cities I’ve visited applicatie op Facebook.Augmented reality
Delany wees gister in het Mövenpick Hotel ook op de Live View optie binnen de mobiele applicaties van TripAdvisor. Bezitters van een iPhone of iPad kunnen door het camerascherm van hun telefoon zien hoe hotels, restaurants en uitgaansgelegenheden in de buurt ooit werden beoordeeld. Eerder had TripAdvisor Google Streetview al toegevoegd aan zijn mobiele mogelijkheden.Zoover veel bekender in Nederland
In ons land is TripAdvisor nog niet erg populair, bleek gisteren op Emerce eTravel. Bij niet meer dan 12 procent van de Nederlanders gaat een bel rinkkelen als ze de naam horen, blijkt uit cijfers van Intomart GfK. TripAdvisor heeft hier een enorme achterstand op Zoover, een naam die bij liefst 89 procent van de Nederlanders bekend is. Zoover, dat ook veel bekender is dan andere beoordelingssites voor vakanties, won dit jaar onder meer een Thuiswinkel Award en een Usabilty Award (deelrubriek).