Twinkle | Digital Commerce

Tesco start met Click and Collect voor boodschappen

2017-05-27
180101
  • 1:09

Tesco begint volgende maand met een brede uitrol van Click & Collect voor boodschappen. Ook online bestelde kleding kan voortaan bij de winkel worden afgehaald, zei Tesco’s nieuwe CEO deze week.


Bij wijze van test opende marktleider Tesco afgelopen zomer een drive-trough voor boodschappen in Baldock, toen een novum op de Britse markt. Shoppers moeten daar bovenop de prijs van de levensmiddelen 2 pond betalen voor picking en packing. Het is nog niet bekend waar en tegen welke voorwaarden Tesco pick-ups voor boodschappen nu gaat uitrollen.

Pleidooi
Tesco biedt kopers van non-food producten al langer de optie online bestellingen op te pikken. Het aantal winkels waarin dat mogelijk is zal dit jaar worden verdubbeld tot zeshonderd . Dat zei Tesco’s nieuwe CEO Philip Clarke deze week op een symposion van de British Retail Consortium, waar hij een warm pleidooi hield voor multichannel commerce.

DekMarkt en Boni
De optie om online bestelde boodschappen in de winkel op te halen, al enigszins ingeburgerd in de Verenigde Staten en Frankrijk, wordt in ons land nog maar nauwelijks geboden. DekaMarkt opende onlangs zijn eerste DekaDrive in Wormerveer, waarvoor aparte parkeervakken zijn gecreëerd. Een andere middelgrote supermarktketen, Boni, biedt in een aantal vestigingen sinds kort ook de optie om boodschappen op te pikken, voor 3,50 euro.