Twinkle | Digital Commerce

Sunair verzint list in strijd met hotelboekingssites

2017-11-08
180101
  • 0:59

Sunair versoepelt de annuleringsvoorwaarden voor stedenreizen op eigen vervoer. Reisbureaus krijgen de mogelijkheid de trips tot vijf dagen voor vertrek kosteloos te annuleren bij de touroperator, een voordeel dat ze kunnen doorspelen aan de klant.

Met de versoepeling van de annuleringsvoorwaarden wil Sunair een vuist maken tegen hotelboekingssites. Eigenaar Marc van Amsterdam hoopt twijfelende consumenten over de streep te trekken om toch bij een reisbureau te boeken.

Tegen Reisrevue zegt Van Amsterdam: ‘We hebben besloten tot 31 oktober een proef te doen met deze regeling. Overigens bestaat het grootste deel van onze stedenomzet uit pakketreizen inclusief vervoer. Met deze regeling denken we echter het aandeel van losse hotelovernachtingen weer te laten stijgen.'

De zet van Sunair wordt op de besloten site van Reisrevue alom enthousiast begroet. Een greep uit de reacties: ‘Niets dan lof’, ‘Super actie’, 'Wie volgt..?' en ‘Briljante tegemoetkoming voor de agent’.

Om de relatie met reisbureaus te versterken besloot Sunair vorig jaar om boekingen op Sunair.nl af te laten handelen door agenten waarmee het zaken doet.