Twinkle | Digital Commerce

Non-Stop Webshops breidt dropshipping-diensten uit

2017-11-08
600404
  • 1:45

Non-Stop Webshops voegt deze week acht winkeliers toe aan zijn dropshipping concept voor fysieke fietsendealers. Het bedrijf is een soortgelijk dropshipping concept voor buitenspeelgoed gestart en werkt aan varianten rond verlichting en gadgets.

Non-Stop Webshops biedt fysieke fietsendealers in Nederland en België de gelegenheid te verdienen aan internetverkoop. Voor 39 euro kunnen ze een webwinkel in de eigen look and feel aan hun site hangen, met maximaal zo’n dertigduizend verschillende fietsen en fietsonderdelen. Participerende dealers dienen te werken met vastgestelde prijzen, die volgens naar belofte scherp zijn door de goede inkoopcondities van Non-Stop Webshops.

Extra winkeltoeloop
Voor verkopen in de shop ontvangen de retailers een percentage van de verkoopprijs, waarna Non-Stop Webshops de order verder afhandelt. Waar onderdelen meestal direct per post naar de consument gaan, worden online bestelde fietsen doorgaans opgehaald bij de dealer, die de rijwielen zelf afmonteert. Behalve een deel van de marge kunnen deze dealers profiteren van extra toeloop naar hun winkels, omdat fietsen ook onderhoud behoeven.

Implementatie
Twinkle schreef afgelopen november over het dropshipping-concept van ex-profwielrenner Maas van Beek en zijn compagnon Johnny van der Stouwe. Non-Stop Webshops, dat tientallen aanmeldingen binnenkreeg van fietsenhandelaren, wil nu vaart maken met de implementatie van webshops. Van der Stouwe : ‘Deze week gaan we acht dealers aansluiten, naast de drie die al online verkopen (voorbeeld, red.). De komende periode willen we wekelijks tien nieuwe shops toevoegen. Als de software een update heeft gehad, moet dat ook mogelijk zijn. Er staat ook een aantal Belgische dealers op de lijst en we kijken inmiddels naar Duitsland. Daar komt onze belangrijkste leverancier vandaan.’

'Europese schaal'
Non-Stop Webshops heeft de afgelopen tijd ook een dropshipping concept voor buitenspeelgoed op de markt gezet. Volgens Van der Stouwe zijn daar inmiddels acht fysieke winkeliers op aangesloten (voorbeeld). Non-Stop Webshops, waarvoor zes mensen inmiddels fulltime aan de slag zijn, ziet nog veel ruimte in de markt om dropshipping-concepten rond andere productgroepen op te zetten. ‘We zijn in gesprek met een leverancier in verlichting en willen daarna met gadgets aan de slag gaan. Op termijn willen we ons netwerk op Europese schaal gaan uitrollen'.