Twinkle | Digital Commerce

E-Ways en Van de Scheur Logistiek slaan handen ineen

2017-05-27
150200
  • 1:32

E-Ways Fulfilment Center en Van de Scheur Logistiek, beide gevestigd in Vianen, gaan samenwerken in e-logistics. Waar E-Ways hoge volumes draait met kleinere producten, richt Van de Scheur zich vooral op producten met grotere afmetingen.

De bedrijven wijzen in een persbericht op de mate waarin ze complementair zijn. Koos van Santen, directeur van E-Ways Fulfilment Center, zegt over de deal: ‘Door deze samenwerking kunnen we onze klanten nu ook de verwerking van artikelen van een groot formaat aanbieden, waarbij met consumenten zelfs afspraken kunnen worden gemaakt over aflevering op een bepaalde tijd of over instructie of installatie van artikelen. Dit speelt in op de tendens dat we steeds meer klanten krijgen met een breed pakket aan artikelen, uiteenlopend van boeken tot wasmachines.'

Customer-servicedesk
In hetzelfde bericht laat Hanno van de Gronden, Manager Business Development van Van de Scheur Logistiek optekenen: ‘Van oudsher hebben wij in Vianen (Van de Scheur heeft ook een vestiging in Lelystad, red.) veel klanten met relatief grote artikelen, maar we zien ook een toename in klanten met kleinere artikelen in grote volumes. Die vereisen soms een andere wijze van logistiek. Ook zien we steeds vaker dat de klant een customer-servicedesk aan de consument wil aanbieden, waar consumenten telefonisch of per e-mail vragen kunnen stellen. Door de samenwerking met E-Ways kunnen we onze klanten nu een breed pakket aan diensten leveren.'

Naast ECI
E-Ways Fulfilment Center werd een kleine twee jaar geleden gelanceerd als zelfstandig bedrijf naast ECI. Behalve voor de boekenclub, die de deuren van zijn fysieke winkels dicht doet, verzorgt E-ways de fulfiment voor weborders van onder meer De Telegraaf.

De E-commerce Dagen
E-Ways Fulfilment Center en Van de Scheur Logistiek presenteren zich gezamenlijk op De E-Commerce Dagen op 19 en 20 april 2011 in de Jaarbeurs in Utrecht.