Twinkle | Digital Commerce

Vente-privee.com opent e-commerce fabriek

2017-05-27
180101

Vente-privee.com gaat bedrijven helpen bij hun e-commerce activiteiten. Merken kunnen in de Digital Commerce Factory terecht voor zeer uiteenlopende oplossingen, van de bouw van een platform tot videoproductie en van hosting tot klantenservice.

Vente-privee.com, dat ongeveer twaalfhonderd merken helpt bij de verkoop van restpartijen in een besloten webwinkelomgeving, mikt met de nieuwe dienstverlening voornamelijk op aanbieders van kleding, accessoires, interieurartikelen en speelgoed. 

In een bericht op de corporate site refereert de Franse flash sale pionier niet zonder trots aan de e-commerce knowhow die het de afgelopen tien jaar heeft opgedaan, de internationale groei van het bedrijf en de awards die werden gewonnen.

Vijf expertisegebieden
De Digital Commerce Factory kent vijf verschillende ‘fabriekshallen’: audiovisuele productie, logistiek, technologie, marketing en klantenservice. Om de expertise op deze deelgebieden inzichtelijk te maken, wijst het bedrijf respectievelijk (onder meer) op het bezit van het grootste fotoproductiecentrum van Europa, het verzenden van 75.000 producten per dag, de aanwezigheid van honderd ontwikkelaars, nauwe banden met leden van de shoppingcommunity en een inhouse klantcontactcentrum met ruim 110 medewerkers.

Vente-privee.com zegt al drie contracten te hebben getekend met merken die gebruik gaan maken van de e-commerce fabriek. Behalve dit nog anonieme drietal zouden met tien andere partijen vergevorderde onderhandelingen worden gevoerd.

Naar Nederland
Vente-privee.com boekte afgelopen jaar een omzet van 969 miljoen euro, waarvan ruim 80 procent in thuisland Frankrijk. De Europees marktleider breidt zijn landenportfolio langzaam uit en wil dit jaar zijn entree maken in Nederland.

Het eveneens Franse Showroomprive.com, met een jaaromzet van 130 miljoen euro één van de belangrijkste Europese runners-up op dit terrein, is ook van plan in 2011 nog te starten in ons land. Dat zei oprichter Thierry Petit begin deze week op de Live Shopping Days in Berlijn tegen Twinkle.