Twinkle | Digital Commerce

Amazon globaal met MyHabit, BuyVIP dicht voor Nederland

2017-11-11
180101
  • 1:08

MyHabit, de fashion community die Amazon afgelopen voorjaar lanceerde in Amerika, gaat weborders bezorgen in 55 landen. Ook Nederlandse fashionista’s kunnen zich aansluiten bij de winkelclub van Amazon, dat BuyVIP juist afsloot voor Nederlandse kopers.

MyHabit werd twee maanden geleden in de Amerikaanse markt gezet. Op Amazon's eerste zelf gestarte shopping community worden onder meer kleding en sieraden aangeboden voor mannen, vrouwen en kinderen. De korting loopt op tot 60 procent en Amazon garandeert free shipping en free returns.

International shipping
Voor de bezorging over de grens hanteert Myhabit een flat fee van 15 dollar. Daar komt, afhankelijk van het land van bestemming, nog een bedrag aan importbelasting en mogelijk andere commissies bovenop. Orders uit Nederland worden volgens MyHabit gemiddeld twee tot drie werkdagen na bestelling afgeleverd.

BuyVIP weg uit Nederland
Met Buyvip, dat eind vorig jaar werd overgenomen, houdt Amazon ook een Europese fashion community in de lucht. Die mikte onder de oorspronkelijke Spaanse eigenaar ook op Nederlandse webkopers, maar dat blijkt inmiddels verleden tijd; Buyvip.nl is alleen in het Duits beschikbaar en wie lid wil worden kan geen Nederlands adres opgeven.

BuyVIP schrapte ook Polen uit het landenportfolio, waardoor de site alleen nog levert aan kopers in Spanje, Italïe, Duitsland, Oostenrijk en Portugal.