Twinkle | Digital Commerce

'Gilt.com gaat international, verzendt ook naar Nederland

2017-11-11
180101
  • 1:16

Gilt.com, Amerika’s grootse shopping community, verzendt voor het eerst producten naar klanten buiten de VS. Eigenaar Gilt Groupe biedt internationale verzending, ook naar Nederland, de eerste periode gratis aan. Daarna rekent het bedrijf 19,95 dollar per order.

Gilt.com (Luxury brands. Hand-selected styles. Members-only price) is de belangrijkste shop van Gilt Groupe. Op de site worden dagelijks om 12.00 uur onder andere fashion items en interieurartikelen in de aanbieding gedaan, vaak van designer labels. Alleen geregistreerde shoppers kunnen aankopen doen. Volgens Gilt Groupe is bijna de helft van het aanbod binnen een uur uitverkocht.

FitfyOne Global Ecommerce
Internationale leden kunnen afrekenen met Visa, MasterCard en American Express, 'with additional payment options coming soon'. Ze moeten gemiddeld twee tot vijf dagen langer wachten dan Amerikanen voor ze hun bestelling in huis hebben. De nummer 49 uit de Top 500 Guide van Internet Retailer sloot een deal met FitfyOne Global Ecommerce om de expansie mogelijk te maken, zoals Gap en Macy’s dat eerder ook deden.

Park & Bond
Behalve Gilt.com houdt Gilt Groupe verschillende afgeleide websites in de lucht, zoals Gilttaste.com, Giltcity.com en reissites Jetsetter.com. Het bedrijf is ook eigenaar van Park & Bond, een full-priced webwinkel voor mannen. Ook die shop begint nog dit jaar met internationale verzending.

150 procent groei
Volgens Internet Retailer was Gilt Groupe vorig jaar goed voor 425 miljoen dollar omzet, 150 procent meer dan de inkomsten in 2009.