Twinkle | Digital Commerce

Reactiemodule Facebook brengt contacten naar webwinkel

2017-05-27
324219
  • 1:28

Facebook heeft een reactiesysteem opgetuigd dat webwinkeliers meer en relevanter verkeer kan opleveren. Comments van Facebook-vrienden komen prominenter in beeld dan andere. Reacties in de Comment Box komen bovendien in persoonlijke berichtstromen op Facebook terecht.

Voor de opgewaardeerde Comments Box (blog-posting hier) van Facebook is een nieuwe plug-in beschikbaar, die behalve voor webwinkeliers ook voor andere site-eigenaren is bedoeld. De tool van Facebook, die veel verder gaat dan de populaire Like-button, kan de bestaande reactiepanelen vervangen. Voor de installatie is maar één regel code nodig, aldus Facebook.

Prominenter
Volgens Facebooks Dan Rose is een van de voornaamste voordelen dat comments van Facebook-vrienden (en de vrienden daarvan) voortaan prominenter worden weergegeven op sites dan commentaar van anderen. Ook populaire reacties komen beter in beeld. Gebruikers krijgen verder voortaan publiekelijk beschikbare informatie van commenters te zien, zoals leeftijd, regio en beroep.

Social media incorporation
De reactie van iemand op een productpagina in een webwinkel bijvoorbeeld, komt ook in zijn persoonlijke newsfeed  op Facebook te staan. De reacties dáárop kunnen weer worden getoond op de site van de webwinkeliers. Over social media incorporation, waar dit een voorbeeld van is, schreef Jungle Minds’ Tim Besselink vorig voorjaar al een interessant artikel.

Dashboard
Voor gebruikers van de Comment Box is een dashboard beschikbaar, waarmee alle reacties op een site vanuit één interface gemodereerd kunnen worden. Site-eigenaren kunnen ervoor kiezen om iedereen alle reacties te tonen, of bezoekers alleen comments van connecties voor te schotelen. Ook zijn opties voor een zwarte woordenlijst en voor het bannen van commenters opgenomen.

In onderstaande video geeft Rose, Vice President Partnerships en Platform Marketing bij Facebook, tekst en uitleg over de nieuwe mogelijkheden.

Bronnen: Internetretailer.com, Webwereld.nl