Twinkle | Digital Commerce

'Prijsafspraken tussen groothandels en shops in seksartikelen'

2017-05-27
180101
  • 0:57

Willie.nl, een webwinkel in seksartikelen, dient een klacht in bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) omdat sprake zou zijn van verticale prijsbinding in de branche. Twee Nederlandse groothandels zouden op verzoek van webshops prijseisen opleggen aan andere shops.

Willie.nl gaat op de eigen website uitgebreid in op de zaak en schrijft onder meer: ‘Een tweetal groothandels heeft aan Willie aangegeven dat ze niet aan Willie.nl wenst te leveren wanneer Willie.nl te veel afwijkt van de standaard adviesprijzen. Andere seksshops willen graag hun markt beschermen en hebben de groothandels onder druk gezet om niet meer aan Willie te leveren in verband met de lage prijzen op Willie.nl.’

Importeren
Om welke groothandels het gaat zegt Willie.nl in het belang van het onderzoek niet openbaar te willen maken. De levering van producten aan klanten komt niet in gevaar, benadrukt de webwinkel. De shop zegt ‘bij voorkeur via de officiële distributiekanalen in te kopen’, maar producten uit het buitenland te zullen importeren zolang de groothandels weigeren te leveren aan de pure online player.