Twinkle | Digital Commerce

Beter Bed start verkoop op Wehkamp.nl

2017-05-27
180101
  • 1:34

Wehkamp.nl neemt een ‘volwaardig kernassortiment’ van Beter Bed op in zijn webwarenhuis. De Nederlandse marktleider op het gebied van slaapcomfort, die al een eigen webwinkel heeft, verzorgt de logistieke afhandeling van de orders op Wehkamp.nl.

De contracten over de alliantie zijn vanmiddag getekend, laat Wehkamp.nl weten. Met de samenwerking geeft de webretailer een impuls aan het slaapkamerassortiment op zijn site. Volgens Ton Aanbeek, directievoorzitter van Beter Bed Holding (374,7 miljoen omzet in 2010), kunnen de partners samen profiteren van de groei van het online-kanaal: ‘Experts verwachten dat over tien jaar zo’n 30 procent van de omzet van de totale woonmarkt online wordt gegenereerd.’

Pijler voor groei
Samenwerkingen als deze moeten ertoe bijdragen dat Wehkamp.nl de grootste webverkoper van ons land blijft. In een recent interview met Twinkle benoemde Paul Nijhof, CEO van Wehkamp-moeder en Twinkle100-aanvoerder RFS Holland Holding, strategische allianties als een van de pijlers voor groei, naast acquisities en organische groei.

C&A
C&A was begin 2007 de eerste fysieke retailer die producten ging verkopen op Wehkamp.nl, later gevold door onder meer Dolcis en Scapino. Dolcis opende later een eigen webwinkel, maar bleef schoenen ook aanbieden op Wehkamp.nl. Scapino had al een webwinkel toen werd besloten ook via Wehkamp.nl te gaan verkopen op het web.

Op moment verkopen behalve genoemde partijen ook Miss Etam en zusterketen Promess hun assortiment online bij Wehkamp.nl.

Bol.com plaza
Ook Bol.com wil verdere groei genereren door samenwerking te zoeken met anderen. Gisteren maakte de nummer 3 uit de Twinkle100 bekend dat het de deuren openstelt voor andere retailers, te beginnen met verkopers van consumentenelektronica. Op Bol.com/plaza kunnen ze producten aanbieden tegen dezelfde prijzen als in hun eigen webwinkel. Deze derde partijen profiteren van het grote bereik van Bol.com. De pure player int verkoopcomissies en vergroot zonder veel inspanning het assortiment op zijn website, zoals Wehkamp.nl dat met Beter Bed gaat doen.