Twinkle | Digital Commerce

&M verbouwt webwinkel en start met e-commerce in VS

2017-05-27
170125
  • 1:12

H&M is bezig aan een verbouwing van zijn online-verkoopkanaal. In ons land zal het nieuwe H&M Shop Online komend voorjaar worden gelanceerd, aldus een woordvoerster. H&M begin over ongeveer een jaar met online-verkoop in de Verenigde Staten.

Het Zweedse H&M opende in augustus 2006 de eerste webwinkel buiten Scandinavië, te weten in Nederland. Met een webomzet van 80 miljoen euro in 2009 bezet de fashion retailer de 18e plaats in de Twinkle100.

Winkelbeleving en functionaliteit
In de eerste helft van dit jaar lanceert H&M nieuwe webwinkelomgevingen in de landen waarin het online verkoopt. Ons land is volgens woordvoerster Elke Kieft in het voorjaar aan de beurt: ‘De shop zal meer in de website worden geïntegreerd. Verder wordt geïnvesteerd in winkelbeleving en functionaliteit.’

Amerikaanse shoppers
Hoewel in ons land als zeer bekend als webwinkelier, verkoopt H&M pas sinds afgelopen september online in Groot-Brittannie. Amerikaanse shoppers kunnen rond komende jaarwisseling eindelijk aankopen doen op het web bij H&M, belooft CEO Karl-Johan Persson in zijn commentaar bij de jaarcijfers.

15 procent meer omzet
H&M behaalde in het boekjaar tot eind november een omzet van 12,2 miljard euro, 15 procent meer dan het boekjaar ervoor. Voor 2011 staan behalve de investeringen in het online-kanaal ook de entree in vijf nieuwe markten en de opening van 250 nieuwe winkels op de rol.