Twinkle | Digital Commerce

Douwe Egberts verkoopt espressocups nu online

2017-11-08
180101
  • 1:06

Douwe Egberts verkoopt zijn L’OR EspressO-capsules, voor de koffiemachines van Nespresso, vanaf vandaag op internet. Door het landelijke bereik gaat Douwe Egberts steviger concurreren met Nespresso in ons land.

Douwe Egberts introduceerde de espressocups vorige maand, om 'een frisse impuls te geven aan het populaire 1-kopssegment' en om eigenaren van Nespressomachines 'toegang tot een breder aanbod van kwaliteitskoffie' te geven, schreef MarketingTribune.

Supermarkt
Tot vandaag waren de 'capsules' in ons land alleen in de 13 eigen winkels van Douwe Egberts te koop. Volgens woordvoerster Olga Hesselink is nog niet duidelijk of de cups ook in de Nederlandse supermarkten komen te liggen, zoals in Frankrijk het geval is: 'We sluiten het niet uit, maar er zijn nu geen concrete plannen voor.'

Gekanaliseerd
Nespresso heeft de komst van concurrerende aanbieders van cups voor zijn machines lange tijd buiten de deur weten te houden. De verkoop van de eigen cups werd gekanaliseerd in speciale Nespresso Boutiques, shop-in-shops bij De Bijenkorf en de webwinkel. Om online te bestellen moeten koffiedrinkers eerst lid worden van de Nespresso Club, tot ergernis van onder meer webondernemer Durk Jan de Bruin. Hij zei eind 2008 in Twinkle dat hij in de val van Nespresso was gelopen, wat nogal wat reactie ontlokte.