Twinkle | Digital Commerce

Shipping ‘tipping’ point in de VS

2017-11-11
297218
  • 1:22

Fortune blikt terug op e-commerce in 2010. Het Amerikaanse zakenblad bespreekt onder meer de bezwaren die er zijn tegen de verzendkosten van webwinkels. In november werd op dit gebied een  'shipping tipping point' bereikt.

Om in aanmerking te komen voor gratis verzending, als deze optie al beschikbaar is, moeten Amerikaanse webshoppers vaak voldoen aan bepaalde voorwaarden. Bij Toys 'R Us moet je bijvoorbeeld boven de 100 dollar besteden, wil je verzendkostenvrij shoppen. Dit soort haken en ogen, die vaak aan gratis bezorging zitten, zorgen ervoor dat het niet bepaaltgratis’ voelt.

Omslag
Eind november domineerde free shipping voor het eerst in de Verenigde Staten; 55 procent van alle online-aankopen werden in de laatste week van afgelopen maand helemaal gratis verscheept.Bron: Fortune.com

Succesvol
Bijna elke webshop bood in deze fase van het holiday shopping season een vorm van gratis bezorging aan. Webwinkeliers die daarbij een bepaalde ondergrens of andere eisen hantereren, stelden deze naar beneden bij. De strategie bleek zo succesvol dat online-retailers de resultaten niet onder stoelen of banken staken. Zo was Wal-Mart niet te beroerd om aan te geven dat hun klanten door deze actie samen 25 miljoen dollar hebben bespaard.

ShopRunner
Fortune wijst in zijn artikel ook op Amazon Prime, waarbij leden 79 dollar per jaar betalen om producten uit de webwinkel gratis binnen twee dagen in huis te hebben. ShopRunner is een vergelijkbaar concept, dat afgelopen najaar werd gelanceerd door GSI Commerce.

Klik hier voor het volledige artikel van Fortune.com met de kop ‘How 2010 tech changed retail forever’.